
Türk Kahvesi İçtiniz mi?
Türk Kahvesi! Namı diyar Osmanlı'dan günümüze gelen pişirmeli içecek.
16. yüzyıl ve hatta 1543 yılına kadar dayanan bu tadı, Osmanlı topraklarına Yemen Valisi Özdemir Paşa'nın getirdiği bilinir. Güney Habeşistan'da doğduğu da rivayet edilen kahvemiz şimdilerde bir çok tadı barındırsa da o dönemlerde sadece pişirilerek ve sade olarak tüketilirdi.
Avrupalılar Türk kahvesini de dönemin elçisi Süleyman Ağa'dan öğrendiği bilinir.
Kahve ve tarihini bir çok yerden görmüş olmanız olasıdır. Fakat bugün burada sizlere TÜRK kahvesinin pişirilmesi ile ilgili naçizane tüyolar ile geldim.
-----
1. Türk kahvesini öncelikle ve mutlaka kapalı kutusunda, vakumlu torbasında-kasesinde bekletiniz. Yada tek içinlik kahveler önerilir.(Tek içimlik kahveler için https://tropikahve.com.tr/product/kirikhan-turk-kahvesi-orta linkinden sipariş edebilirsiniz.)
2. Suyunuz kesinlikle içe yada TEK ARITMA suyu olmalı.
3. Cezveye önce kahvenizi sonra suyu koyunuz.
4. Cezvenizde, tüpte kısık ateş ile pişiriniz. Yavaş pişmesi önemlidir.
5. Her bir fincan için 1 çay kaşıyı(6-8gram) olmalı. Bir fincan 60-85ml 'dir.
Tatlandırıcı ile kullanmak isteyenler şekeri kahvenin üzerine koyup sonra suyu koymalı. Önce karıştırıp sonra altını yakmalısınız.
Bu tutumda daha lezzetli kahve tüketeceksiniz.
Afiyet olsun :)